Spelregelvragen

Hieronder zal iedere maandag een spelregelvraag geplaatst worden.

Spelregelvraag Mei 2019

1 mei 12:00  Bij een inworp blijft de inwerper zodanig lang met de bal in zijn handen staan, dat de scheidsrechter besluit om te fluiten en hem de gele kaart te tonen wegens tijdrekken. Hoe moet het spel hierna worden hervat? meer »

256x gelezen

Spelregelvraag April 2019

1 april 20:45  Stelling 1: Als een speler een scheidsrechtersbal wint en deze gelijk tegen de paal schiet mag hij de bal niet meer spelen. Stelling 2: Als er bij een scheidsrechtersbal een overtreding wordt gemaakt voordat de bal de grond heeft geraakt is de hervatting altijd een scheidsrechtersbal.meer »

285x gelezen

Spelregelvraag Maart 2019

1 maart 12:00  Een indirecte vrije schop ter hoogte van de strafschopstip, te nemen door de aanvallende partij, wordt zo uitgevoerd, dat een aanvaller de bal aanraakt, maar waardoor deze bijna niet zichtbaar beweegt. Een tweede aanvaller schiet nu de bal op het doel. Wat beslist de scheidsrechter als de bal rechtstreeks in het doel wordt geschoten?meer »

228x gelezen

Spelregelvraag Februari 2019

1 februari 12:00  Bij de pupillen is halverwege iedere helft een time-out. Hoe wordt het spel hervat na deze time-out?meer »

202x gelezen

Spelregelvraag Januari 2019

1 januari 12:00  De scheidsrechter onderbreekt het spel omdat hij zag dat een verdediger het speelveld verliet en één van de wisselspelers van de tegenpartij (die aan het warmlopen waren) in het gezicht spuwde. Hoe zal de scheidsrechter nu moeten handelen? meer »

199x gelezen

Spelregelvraag December 2018

1 december 12:00  Een speler van partij A komt met een mooie passeeractie oog in oog met de doelman van partij B te staan. Deze weet hij met een mooi stiftje te passeren, alleen heeft de bal niet veel snelheid. Een verdediger van partij B komt met een ultieme poging nog bij de bal door een sliding. Via zijn sliding komt de bal tegen de paal terecht. Vervolgens dreigt de bal weer bij een aanvaller van partij A te komen, maar de verdediger tikt de bal, terwijl hij nog op de grond ligt, met de hand in een andere richting. Wat moet de scheidsrechter nu beslissenmeer »

210x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!