Vander Valkt zoektStaff_wanted.pdfGroen Wit JO15-1 naar Engeland

6 juni 2022 12:00


R.K.S.V. Groen Wit JO15-1 in Leicester

Drie jaar geleden speelden de JO16 selectie thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Saffron Dynamo FC uit Leicester. Via via waren ze bij ons terecht gekomen. Deze wedstrijd en ook het vriendelijke ontvangst van Groen Wit resulteerde erin dat we werden uitgenodigd om ook eens in Leicester langs te komen voor een wedstrijd. We zijn gelijk aan de slag gegaan om dit te organiseren voor de JO13 van toen. Helaas gooide Corona twee jaar roet in het eten maar in het derde seizoen (het team was inmiddels een JO15) was het eindelijk zover we mochten!

Op donderdagmorgen 26 mei 7:45 was het verzamelen op de parkeerplaats bij de garageboxen in de heuvelstraat. De Bus werd om 8:00 verwacht. Alle spelers (16 in totaal) en 11 vaders plus trainer hadden zich aangemeld voor deze trip naar Leicester. Om 8:15 zat iedereen klaar en konden we vertrekken richting Calais. Onze buschauffeur was de 72 jarige Johan. Hij had zich speciaal aangemeld bij zijn werkgever om deze trip te doen want hij is een voetballiefhebber en ook nog actief KNVB scheidsrechter.

 

Buiten een kleine file in België waren we op tijd om de ferry op te rijden. Na een een 1,5 uur varen kwamen we in Dover aan. Nu verder richting Leicester. Op weg naar Leicester hadden we nog wel een paar flinke files. We hadden voor het avond eten een reservering bij een Restaurant naast ons Hotel geboekt. Onderweg even contact net ze opgenomen dat we een uurtje later zouden arriveren. Dat was geen probleem en rond 20:30 zaten we aan het diner in Leicester.

 

De volgende ochtend stond Johan om 8:15 weer klaar met de bis om te vertrekken naar Manchester. We hadden een rondleiding door het stadion van Manchester City geboekt. Dit was heel leuk een leerzaam. Na de Fish en Chips bij een lokaal snackbar was het terug naar Leicester. In het hotel hebben we de voetbalspullen opgehaald en zijn we doorgereden naar Aylestone Sport Academy FC.

Om 18:30 was de aftrap van onze wedstrijd in Engeland.

 


Aylestone Sport Academy FC U16 speelt in de premier league level 1. Dit is een serieus niveau in Engeland. De spelers proberen oa bij Leicester FC binnen te komen.
Dat hebben we geweten ook. De eerste 10 minuten kwam er een wervelwind over ons heen. Snelheid, fysiek en intensiteit die we niet vaak tegenkomen. En in minuut 12 komen we dan ook terecht met 1-0 achter.
Toch vechten we ons terug en komen meer in ons spel. We gaan het gevecht aan en komen af en toe tot redelijke aanvallen. Uit een zeer mooie aanval schiet Gino de gelijkmaker binnen in minuut 19.
Dit houden we goed vol tot aan de rust.
Na de rust beginnen we redelijk toch komen we snel 2-1 achter. Er lopen 3/4 grote talenten rond bij onze tegenstander en de krachten stromen weg uit ons team. Het reizen heeft erin gehakt en we proberen tegen te houden wat we kunnen maar ze lopen snel uit naar 5-1. Toch kunnen we nog een paar keer van ons afbijten en scoren wederom via Gino de 5-2. In minuut 85 schiet hun spits de bal geweldig binnen voor de genadeklap 6-2. Nieuw voor het team was ook dat we 90 minuten plus blessure tijd speelden. Normaal spelen we 80 minuten.
Een van de spelers van de tegenstander was een Nederlandse jongen die speciaal voor het voetbal in Leicester is komen wonen om zich zo verder te ontwikkelen.
Na de wedstrijd hebben we gezamelijk pizzas gegeten en verwachten hebbenwe Aylestone FC volgend seizoen in Breda bij Groen Wit uitgenodigd.

R.K.S.V. Groen Wit JO15-1 - Aylestone Sport Academy U16 2-6(1-1)


In de kantine van Aylestone was een Sweet sixteen feest gaande en we hebben ons nog even vermaakt bij de club voordat we weer terug moesten naar het hotel.

De volgende ochtend weer vroeg op. Om 9:30 vertrokken we richting Saffron Dynamo FC  voor ons toernooi. Ze hadden een mooi plaats voor de bus gereserveerd en alles was prima georganiseerd.


We hadden een lange dag voor de boeg. We mochten starten tegen de Sparks. Dit team was vergelijkbaar met Aylestone waar we gisteren tegen speelden. Ook zij spelen in de Premier League. Het was allemaal heel snel en intensief en we kwamen in alles te kort om dit geweld te bestrijden. Binnen no time staan we met 1-0 achter. Via een schitterende vrije trap van Cas wordt het nog wel gelijk maar daarna was er geen houden meer aan en verliezen met 5-1. We hadden iets meer dan een uur om bij te komen van de schrik en mochten daarna aantreden tegen de All Stars. Nu gaat het wel goed. We spelen ons eigen spel en combineren erop los. We halen een prima niveau en winnen met 5-0.  Nu zijn de Pumas aan de beurt. Hier moest een winnaar uitkomen dus bij  een gelijkspel zou er een verlenging komen en eventueel srafschoppen. Binnen no time staan we 1-0 achter.  Maar we zijn toch goed aan het voetballen en maken gelijk. Weer komen we achter en weer komen we prima terug. In de verlenging wordt er niet meer gescoord en komt het aan op strafschoppen. Bij 3-3 pakt Seb een penalty. We komen tot 4-4 en Seb neemt de laatste zelf en scoort de winnende. Onze laatste wedstrijd is tegen de winnaar van het toernooi. Ook zij beginnen weer furieus. We hebben het lastig en komen al snel 1-0 achter. Maar we rechten voor de de laatste keer dit seizoen de rug en gaan steeds beter spelen. De krachten vloeien weg bij de tegenstander en we kunnen de wedstrijd ombuigen naar een 2-1 winst.
Aangemoedigd door een stel fanatieke supporters uit Leicester, die al snel onze kant kiezen en de hele wedstrijds onze jongens met strijdliederen aanmoedigen slepen we overwinning over streep.
De prijzen worden uitgereikt en we eindigen deze fantastische dag met een BBQ in en rond de kantine. Ook Saffron wil graag volgend seizoen weer bij ons op Groen Wit langskomen.

 

R.K.S.V. Groen Wit JO15-1 - Saffron Dynamo Sparks 1-5(1-2)
R.K.S.V. Groen Wit JO15-1 - Saffron Dynamo All Stars
5-0(4-0)
R.K.S.V Groen Wit JO15-1 - Whetstone Juniors Pumas 2-2(1-2) wns
R.K.S.V Groen Wit JO15-1 - Saffron Dynamo Foxes 2-1(0-1)

 

De volgende ochtend stappen we om 9:00 in de bus voor terugreis. We hoopten rond 22:00 weer in Breda aan te komen maar door een forse file in Dover hebben we flinke vertraging en is iedereen rond 2:00 s’nachts weer thuis in Breda.


Leiceter.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!