Vander Valkt zoektStaff_wanted.pdfOualid Saadouni staat nu al te trappelen bij Groen Wit

22 april 2022 15:45

https://voetbaljournaal.com/voetbalnieuws/west-brabant/breda/oualid-saadouni-staat-nu-al-te-trappelen-bij-groen-wit/


Als zaalvoetballer behoorde hij tot de beste spelers van Nederland, tijdens het afgelopen EK droeg hij namens Oranje de aanvoerdersband en bij RKSV Groen Wit groeide Oualid Saadouni uit tot kind van de club. Volgend seizoen staat hij in Breda voor de groep en dus is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. “Ik had zelf ook niet verwacht dat het zo snel zou zijn.”

Maar ondanks dat, kent de 34-jarige Saadouni geen greintje twijfel. “Als ik ergens zou beginnen, was het bij Groen Wit. Dit is mijn clubje. Ik heb er echt heel veel zin in.” Dat gevoel bekroop de zaalvoetballer van FC Eindhoven al snel, toen nieuwbakken voorzitter Eric Koenraads hem benaderde. “We kenden elkaar al vrij goed, hadden regelmatig contact. Eric wist dat ik ging stoppen als international, of ik het niet zag zitten om trainer te worden.”

Bouwen

Zoals gezegd had Saadouni, die de jeugdopleiding van derdeklasser Groen Wit doorliep en speelde in het eerste, niet verwacht dat hij nu al langs de zijlijn zou komen te staan. “Wilde ik het al op zo’n korte termijn? Daar was ik na de gesprekken eigenlijk al snel over uit. Het vertrouwen van Eric, het bestuur en de spelers waren daarin voor mij ook wel doorslaggevend.” Het driejarige contract spreekt wat dat betreft boekdelen. “Op die manier krijg ik echt alle tijd om lekker te bouwen. Ik ga ook beginnen aan UEFA B, nu krijg ik daar alle ruimte voor om het te combineren. Eerst dit, dan zien we wel verder.” Waar hij aan gaat bouwen? “Groen Wit moet een stabiele derdeklasser worden. Met leuk voetbal, gezelligheid, maar ook discipline.” Eigenlijk precies zoals Saadouni zelf als speler ook altijd was. “Hard werken combineren met een goede tactiek. Als aanvoerder ben je toch een soort leider, dus dat zat al in me. Ik had altijd best een grote mond richting trainers, hoe het allemaal moest, nu mag ik het zelf laten zien.” Of hij dat meteen in de tweede klasse mag laten zien, zal in de komende maanden moeten blijken. Veel verandert dat niet aan zijn aanpak. “We zijn geen profclub, maar ik verwacht wel professioneel gedrag. Gewoon jongens die graag willen.”

Vallen en opstaan

En dat zullen voor Saadouni veelal bekende gezichten zijn, hij begint dan ook meteen te lachen. “Voor mij is het voordelig, voor hen misschien wat minder. Sommige spelers ken ik zo goed, ook qua karakter, dus ze kunnen mij niet voor de gek houden.” Hoewel het nog een tijdje duurt, staat de oud-international nu al te trappelen. “Ik kijk eigenlijk uit naar alles. Het proces, de voorbereiding, dingen terugzien in een wedstrijd en het smeden van een team. Gewoon iets overbrengen op een groep. Stiekem ben ik al een beetje begonnen.” Met Koenraads, die meer dan twintig jaar ervaring als hoofdtrainer met zich meebrengt, heeft hij een uitstekende leermeester in zijn buurt. “Die had al gezegd dat ik altijd aan mag kloppen en het echt wel met vallen en opstaan zal gaan. Maar ik ben niet bang om fouten te maken.” Mede door zijn teamgenoten, vertelt hij. “Die zeiden altijd dat ik echt trainer moest worden. Het heeft ook altijd wel in me gezeten.” Ook zijn ervaring als zaalvoetballer neemt hij komend seizoen mee. “De professionaliteit, het nakomen van afspraken. Het is geen Ajax, dus het moet ook gezellig zijn.” En dus moet er vooral ook leuk gevoetbald worden. “Technisch en mooi voetbal weer terugbrengen naar Groen Wit, dat de mensen graag komen kijken. Die positiviteit willen we uitstralen als club.” En dat kan voor Saadouni niet snel genoeg beginnen. “Ik voel al gezonde spanning, dus wat mij betreft begint het morgen!”

Groent-Wit-Oalid-Saadouni

https://voetbaljournaal.com/voetbalnieuws/west-brabant/breda/oualid-saadouni-staat-nu-al-te-trappelen-bij-groen-wit/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!