2de contributiebrief

4 februari 2021 13:30

Beste leden,

Normaal ontvangt u begin januari de 2de contributiebrief voor de halfjaarlijkse contributie. Deze is nu verlaat, omdat we gehoopt hadden dat er meer duidelijkheid was met betrekking tot het coronavirus. Helaas is dat nog niet het geval. Ook wij hebben geen glazen bol en kunnen we niet in de toekomst kijken. Het is voor een ieder onduidelijk hoe deze crisis zich ontwikkelt en hoe dit doorwerkt op onze mooie club en wat de consequenties zullen zijn.

R.K.s.v. Groen-Wit is de afgelopen jaren een stabiele club geweest en dat willen we ook in deze coronatijd zijn. Maar in deze crisis is het moeilijk ons hoofd boven water te houden en niet naar grote negatieve cijfers te gaan. Nu de kantine al vrijwel het hele seizoen gesloten is blijven de inkomsten die hieruit normaal gehaald worden achterwege. Vooralsnog heeft de gemeente geen coulance met betrekking tot de huur van de accommodatie en de huurvergoedingen dienen volledig betaald te worden.

Kortom: de inkomsten zijn flink verminderd terwijl de uitgaven dat niet zijn.

Essentieel voor de positie van R.K.s.v. Groen-Wit blijft, dat we met z’n allen - vrijwilligers en leden - achter de vereniging blijven staan in deze bijzondere periode. Zonder de contributiebijdrage van de leden komt het voortbestaan van R.K.s.v. Groen-Wit in het geding! De steunmaatregelen van de overheid zijn tot nu toe totaal niet toereikend om de sluiting van de kantine op te vangen en het is nog steeds onduidelijk wat we kunnen verwachten. Niet alleen R.K.s.v. Groen-Wit, maar ook alle verenigingen en bedrijven staan er hierdoor slecht voor.

Via dit schrijven vragen wij een ieder derhalve aan de contributieverplichting te voldoen. De club is van ons allemaal en wij allen willen dan ook graag, nadat het virus onder controle is, weer kunnen voetballen en de kleuren van de club mogen verdedigen.

Het zwarte scenario is nu wel duidelijk. Leden kunnen geen wedstrijden spelen, gelukkig mag de jeugd wel blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. De afgelopen periode heeft ons geleerd dat de selectie en alle jeugdleden gebruik hebben kunnen maken van de voetbal- en trainingsfaciliteiten van de club. Er wordt volop getraind en genoten van de mooie sport. Helaas hebben onze lagere senioren elftallen geen mogelijkheden gekregen op trainingen. Aan onze leden van het 3de, 4de en 5de elftal vragen wij toch om hun 2de deel van de contributie te doneren aan de club.

Mocht je problemen hebben met de contributiebetaling, neem dan a.u.b. contact op via penningmeester@rksvgroenwit.nl  om samen een oplossing vinden.

R.K.s.v. Groen-Wit blijft uiteraard haar uiterste best te doen om binnen de mogelijkheden en zonder de grenzen van onze veiligheid op te zoeken, voetballen mogelijk te maken en te houden. Uiteraard zal dit alles binnen de opgelegde maatregelen van het RIVM geschieden.

Mocht je hiervoor ideeën hebben, dan zien we deze graag en kan je ze via je trainer/leider of via penningmeester@rksvgroenwit.nl melden.

Wij vinden het belangrijk te melden dat de vereniging niet op omvallen staat

R.K.s.v. Groen-Wit is stabiel door het beleid wat we de afgelopen jaren gevoerd hebben. Dit zal echter niet zo blijven zonder de contributie, wat nu de belangrijkste bron van inkomsten is om deze crisis te overleven. Wij hopen en rekenen dan ook op jullie medewerking.

Hopelijk is het coronavirus snel onder controle en mogen we weer wedstrijden spelen. Tot snel langs de velden!

Met sportieve groet,

het bestuur van R.K.s.v. Groen-Wit