Update Corona protocol en maatregelen

27 augustus 2020 13:15

Beste Groen-Wit leden en overige sportvrienden,

Corona houdt ons allen bezig. We hopen dat jullie allemaal gezond zijn. Diegene die de dans niet ontspringen wensen wij heel veel sterkte, beterschap en een spoedig herstel. Het virus kan zomaar in één keer bij jou zijn.

Opvolging van regelgeving is dan ook van enorm belang. Binnen de poorten van Groen-Wit hebben we regels gemaakt om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken, terwijl we toch de sport kunnen beoefenen. De ervaring tot nu toe leert, dat iedereen er wel iets van vindt. De één vindt het belachelijk dat kleedkamers en kantine niet open gaan, de ander vindt het een juist besluit. Je doet het uiteindelijk nooit voor iedereen goed.

Ons nadrukkelijk verzoek is dan ook om onderstaande regels te accepteren zonder daar commentaar op te geven. Heb je toch iets aan te merken (of een verbetering), meld dit dan bij een van de bestuursleden en ga niet onderling hierover discussiëren. We hebben met iedereen het beste voor en zullen met alle vrijwilligers het beste en uiterste doen wat in ons vermogen ligt.
De volgende regels zijn vanaf zaterdag 29 augustus 2020 van kracht:

Regels_Corona_Complex.pdf

Veiligheidsregels_Groen-Wit.pdf

Toeschouwers:

• Maximaal 250 toeschouwers binnen de poorten worden toegelaten. Dit is excl. Kaderleden, officials en sporters. LET OP, sporters die klaar zijn worden dan ook toeschouwer;
• Houdt 1,5m afstand van elkaar;
• Volg de aanwijzingen en regels qua signalering en op de borden op;
• Houd je aan de aangegeven looproutes;
• Gebruik alleen de zit en staanplaatsen zoals aangegeven.

Kleedkamers:

• Er staan bij de kleedkamers flesjes met desinfectiemiddel, zowel voor binnenkomst als bij vertrek uit de kleedkamer dien je je handen te desinfecteren;
• Vanaf de JO13 en ouder zijn de kleedkamers op zaterdag open, maar mag er GEEN gebruik worden gemaakt van de douches;
• De teams onder de JO13 mogen geen gebruik maken van de kleedkamers en dienen zich thuis om te kleden;
• Senioren mogen gebruik maken van de kleedkamers, echter dienen zij per team 2 kleedkamers te gebruiken;
• Senioren mogen douchen, echter met maximaal 2 personen tegelijkertijd;
• Na het verlaten van de kleedkamer is de leider verantwoordelijk om de kleedkamer schoon achter te laten. Dit betekent dat de banken, kranen en klinken met een doekje met desinfectiemiddel afgedaan dienen te worden;
• De wedstrijdsecretaris gaat wedstrijden zo veel mogelijk spreiden om dit mogelijk te maken;
• Tijdens de rust zal er geen drinken uitgereikt worden. Neem zelf je eigen bidon of drinkfles mee en zet je naam erop;
• De door de KNVB aangestelde scheidsrechters kunnen gebruik maken van een kleedkamer en kunnen daar douchen.

Kantine:

• De kantine gaat open op zaterdag en zondag;
• De ingang van de kantine zal aan de zijde van het kunstgrasveld zijn. De uitgang aan de zijde van het hoofdveld;
• Je dient je bij binnenkomst te registreren en je handen te desinfecteren;
• Als je alleen iets wilt bestellen kun je dat doen op de aangegeven plaats. Je wordt verzocht de kantine daarna meteen te verlaten;
• Indien je voor een toiletbezoek komt volg je de looproute. Daarna verlaat je de kantine;
• Indien je in de kantine wilt blijven kan dat als er nog zitplaatsen beschikbaar zijn. LET OP: er zijn maar een zeer beperkt aantal zitplaatsen. Stoelen worden niet verschoven;
• NIEMAND mag in de kantine gaan staan tenzij hij alleen een drankje komt halen en meteen weer vertrekt;
• Bij het bestellen en afhalen zorg je dat je achter de spatschermen blijft staan;
• Het rolluik van de keuken zal dicht blijven. Buiten zal er vanuit de keuken een uitgiftepunt komen.

Bestuurskamer:

• De bestuurskamer boven blijft dicht. De enige uitzondering is dat een aangewezen officiële scheidsrechter toegang krijgt waarbij er maar een persoon mee naar boven gaat;
• De ruimte naast het materiaalhok kan gebruikt worden als secretariaat. Onbevoegden zijn daar (zeker gezien de geringe ruimte) niet welkom. Houdt ook hier 1,5m in acht.

Het is ieders zijn eigen verantwoordelijkheid om zich aan de regels te houden. Indien men zich herhaaldelijk niet aan de regels houdt, zullen wij genoodzaakt zijn de boel aan te scherpen of op slot te gooien. Van eenieder wordt dus discipline en medewerking gevraagd.

De regels kunnen aangescherpt of versoepeld gaan worden naar gelang de regering, het RIVM of de Gemeente Breda wijzigingen doorvoert.
We doen alles wat in ons vermogen ligt om het jullie naar de zin te maken, maar we kunnen dit niet alleen. Daar hebben we jullie bij nodig.

“WE DOEN HET SAMEN, OF WE DOEN HET NIET”
Rest ons jullie ondanks de beperkingen een fijn en sportief seizoen toe te wensen.

Namens het Bestuur van RKSV Groen-Wit